Yoga: Uppnå din fulla potential

Syftet med den uråldriga indiska filosofin, som är yoga, är att skapa balans och uppnå en ökad medvetenhet. Du ska som människa upptäcka den du verkligen är, nå en djupare insikt om verkligheten och uppnå hela din potential. Vare sig du är nybörjare eller expert inom yoga har du säkert lagt märke till vikten av ditt klädval. Du behöver ingen utrustning när du gör yoga – men kläderna du använder bör följa kroppen och ge dig stor rörlighet. Detta kommer att hjälpa dig att frigöra ditt sinne ytterligare från oviktiga detaljer som obekväma eller opraktiska plagg.

En symbol för ungdom och hälsa

Yoga är inte bara ett effektivt verktyg för att skapa balans mellan sinne och kropp, det har också blivit en symbol för hälsa och ungdom. Yogarörelsen har fått full fart jorden runt, och det blir allt fler som ser filosofin som en hel livsstil. Begreppet yogakläder omfattar både traditionella och nydesignade plagg som underlättar varje rörelse. Det är kläder som sitter skönt och bekvämt på kroppen samtidigt som de får dig att känna dig ung, vacker och spirituell.

Klä dig ändamålsenligt

För att välja vilka yogakläder som passar dig bäst – utgå från den typ av yoga du föredrar. För en vinyasaklass är det bra att ha ett par snygga tights på sig. Du som älskar hot yoga kommer att finna att det är skönt med mindre och tunnare kläder. Mjukisbyxorna är perfekta till kundaliniyoga, och ett par hotpants och en topp är klädidealet för bikramyoga.

Bland de populäraste traditioninspirerade modellerna kan du spana in följande:

  • Love pant
  • Saraswati pant
  • Brahma pant
  • Lotus pant
  • Durga pant

Kom ihåg:  Tanken är att sinnet ska vila under yogapasset – så se upp för alltför udda mönster eller kontrasterande färgkombinationer. Välj den stil som passar din personlighet bäst, och leta inspiration bland Hollywoods glamourikoner – de vet precis hur man ska rocka yogakläder på bästa sätt!